KTÜN’de Öğrencilere İŞKUR Tarafından "Cv Hazırlama ve Mülakat Teknikleri" Eğitimi Verildi

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mimarlık ve Şehir Bölge Planlama Bölümü öğrencilerine yönelik verilen ‘Kariyer Planlama’ dersi kapsamında Türkiye İş Kurumu (İŞKUR)’dan gelen eğitmenler tarafından "Cv Hazırlama ve Mülakat Teknikleri" eğitimi verildi.

Konya İŞKUR’dan gelen eğitmenler Mehtap Bilir, Ramazan Yıldız ve Ahmet Garip tarafından öğrencilerin mezuniyet sonrası iş hayatına atılma süreçlerini kolaylaştırmak ve bu konuda bilinç kazanmalarını sağlamak amacıyla hazırlanan içerik öğrencilere sunuldu. Özgeçmiş nasıl hazırlanır, mülakat öncesi yapılması gerekenler, mülakat teknikleri ve uygulamaları, mimarlık mesleği için İŞKUR'a yapılan müracaatlar ve başvuru şartları konuları hakkında detaylı bilgi verildi. Sunumların son aşamasında örnek iş ilanları üzerinden cv hazırlama ve başvuru senaryosu ile uygulama yapıldı.

‘Kariyer Planlama’ dersinden sorumlu Doç. Dr. Bilgehan Yılmaz Çakmak yaptığı açıklamada, “Öğrencilerimizi sadece mezuniyete değil mezun olduktan sonraki süreçlere de hazırlamak eğitimin önemli bir parçasıdır. Kariyerlerini başarılı bir şekilde çizmeleri ve lisans seviyesinde iken kendilerini hazırlamaları mimarlık meslek pratiği için değerlidir bu nedenle bu eğitimin öğrencilerimiz için yararlı olacağını düşünerek KTÜN Kariyer merkezi ile birlikte planladık” dedi.

Oldukça verimli geçtiği düşünülen eğitim konusunda öğrenciler de duydukları memnuniyeti dile getirerek, mezun olduktan sonra iş bulma noktasında daha bilinçli karar verebilecekleri için eğitimin kendileri için yararlı olduğunu belirtti.